07.01.2014 | 22:29 | Kategori: Don't Let Me Go

Don't Let Me Go - Kapittel 3

"Seriøst, du er Harrys nye leketøy, Elle!" sa Amber så fort vi kom oss ut av klasserommet. "Flaks, right?" Jeg himlet med øynene. Typisk at jeg skulle ha så flaks. "Er du heldig så går han ikke så langt igjen, men han liker å erte ofrene sine," fortsatte hun. "Oppfører han seg slik mot alle jenter?" Amber ristet på hodet. "Jeg har ikke sett han gjort slik mot noen." Hun hevet det ene øyenbrynet. "Ikke si at du likte det?" Jeg sperret opp øynene. "Nei! Hvordan kunne noen like det?" Amber lo av svaret mitt. "Amber! Noëlle! Vent da!" Vi snudde oss rundt begge to. Harry. "Ikke igjen," mumlet jeg så lavt at kun Amber kunne høre meg. "Ser ut som flaksen din fortsetter." Ingen av oss fikk sagt noe mer før Harry stod ved siden av oss. "Hei igjen, jenter," han sendte meg et lite glis. Verken jeg eller Amber svarte. "Noen er i dårlig humør etter timen," fortsatte han uten å vente lenger. Harry la armen sin om skuldrene mine. Jeg prøvde å riste han av men grepet hans var for hardt. "Kom igjen, Elle, vi burde komme oss til neste time." Amber tok et fast grep rundt hånden min og dro meg bort fra Harry. Hun var ikke annet enn en livredder.

"Så, hvordan var første dag på skolen?" Mamma satte fra seg skoene sine i gangen. Endelig var jeg hjemme. "Grei nok," svarte jeg. Å fortelle henne om Harry var en dårlig idé. Hun hadde mer enn nok å bekymre seg for. Hun trengte ikke dette i tillegg til pappas alkoholproblem. "Er pappa hjemme?" Hun nikket svakt. "Han sover, tror jeg." Hun nektet å se meg i øynene når hun snakket. Hele situasjonen med pappa var veldig vanskelig for henne. Mannen hun elsket, ødelagt av alkohol. Jeg kunne ikke forestille meg hvor fælt det måtte være.
"Har du lekser til i morgen?" Vi satte oss ned ved kjøkkenbordet. "Nei, vi har ikke fått noe lekser enda." Munnen hennes ble til et stort smil. "Skal vi se en film da?" Jeg nikket. Ingenting var bedre enn kvalitetstid med mamma. "Finn en film så skal jeg finne frem noe godt." Jeg forlot rommet kjapt. Det var vanskelig å finne en film blandt alle vi hadde, men til slutt landet jeg på Letters to Juliet. Mammas yndlingsfilm. Hun kom inn i rommet med to boller i hendene. "Fant du noe?" Hun satte de fra seg på bordet. "Yndlingsfilmen din, hvis det funker?" Hun ga meg tommelen opp. "Selvfølgelig," lo hun.

Mobilen min ringte i midten av filmen. "Sorry, det er Michelle som ringer," hun nikket før hun fokuserte på filmen igjen. Jeg sprang opp på rommet og slang meg ned på senga. "Hei, Michelle!" Før jeg fikk fullført setningen skrek noen i den andre enden. "Noëlle! Hvordan har du det? Hvordan er det nye huset? Noen søte gutter der du bor?" Michelle forlangte svar på hvert eneste spørsmål hun stilte, noe som ikke var få.
"Så hvordan går alt i London? Fortsatt det samme gamle?" Hun fniste. "Så og si, men det er ikke det samme uten deg." svarte hun. "Alle savner vår tidligere it-girl". Kommentaren gjorde meg både glad og trist på samme tid. "Jeg savner dere også. Men på den positive siden så er mamma mye gladere." Michelle, som var bestevennen min i London, visste om alle hemmelighetene mine. "Så bra!" Svarte hun entusiastisk. "Og faren din?" Hun stilte det siste spørsmålet forsiktig. "Samme gamle,  tror jeg. Prater ikke så mye med han." Han dro fingrene gjennom håret. "Det skjønner jeg." Michelle skjønte at jeg ikke ville prate mer om det og byttet tema. "Som jeg sa så savner vi deg her. Det er virkelig ikke det samme uten vår favoritt it-girl." Jeg lo bort kommentaren hennes. "Jeg er absolutt ikke en it-girl, Michelle. Det vet du!" Hun fniste mer. "Å jo, det er du! Familien din er rik, du går kun i designer klær, du ser fantastisk ut og alle guttene sikler etter deg. Typisk it-girl, eller hva?" Svaret hennes gjorde meg stum. Da jeg ikke svarte, fortsatte hun. "William savner deg også. Han prater om deg hele tiden.." Jeg kremtet. Enda bedre. William var ex-kjæresten min. "Veldig morsomt, Michelle. Han snakker ikke om meg. Og det gjør ingen andre heller." Det gikk noen sekunder før hun svarte. "Hvis du sier det så." Jeg tittet på klokken. Filmen var for lengst ferdig og det var snart på tide å sove. "Jeg må stikke nå, men vi kan prates senere," jeg la på før hun fikk tid til å svare. Var det virkelig sant? Pratet William om meg? Var jeg en it-girl? Klart familien min var rik og grei, jeg gikk i designer klær. Men resten var ikke sant i det hele tatt! Jeg gikk ned i stua der mamma hadde sovnet på sofaen. Jeg pakket henne inn i et varmt teppe før jeg gikk og la meg.

Mer?


hits